Молоді українські автори: цікаві книжкові новинки

Зимові вечори вимагають нових сюжетів, а отже настав час шукати свіжі новинки. Саме ця добірка неодмінно стане у пригоді, коли хочеться загорнутись у м’який картатий плед. Неймовірні мандри у світи міфологічних богів та могутнів магів, чисельні випробування на сміливість й силу духу, споконвічна боротьба добра і зла, життя та смерті, а також нетипові герої й героїні, яких не знайти в серіалах від Netflix– все це ви знайдете в цих книжках. Тож приготуйтеся до несподіванок: до вашої уваги дійсно цікаві новинки від молодих українських авторів.

Іван Байдак “Чоловік з моїм іменем”

Про книгу: «Чоловік з моїм іменем» захоплює можливістю ввійти у світ себепізнання, світ, де переплітається минуле й майбутнє, а найкраща подорож починається, щойно отримуєш шанс повернутись на початок шляху. Родвелл Вільямс, інтроверт і книголюб, наштовхується у букіністичній крамниці на таємничі рукописи. І його життя переплітається з цією знахідкою. Він ітиме шляхами таємничого автора й водночас розплутуватиме плетиво свого минулого. Певно він знає одне: ми всі змінюємося та стаємо з часом настільки іншими, що, якби зустрілися з нами колишніми, то навряд порозумілися б чи заговорили…
Для кого книга: «Чоловік із моїм іменем» – універсальна книжка, для найширшого кола читачів. Ця повість надає змогу замислитись над власним життям, проаналізувати свої вчинки й рішення. У найважчі моменти, коли постійно переслідують невдачі, коли так потрібна підтримка, а поділитись із кимось немає можливості – ця книжка стане у пригоді, адже допоможе розібратися в собі і поглянути на проблеми під іншим кутом зору.
Про автора: Іван Байдак — молодий український письменник-прозаїк, журналіст, перекладач. Його твори вирізняються складним психологізмом, оригінальним стилем, жанровою та стилістичною різноманітністю, серед них широко відомі «Особисто Я особисто Тобі» (2013), «Рольові ігри» (2014), «Псевдонім» (2016). Творчість Івана Байдака присвячена психології вчинків, мотивації дій та їхніх наслідків. Автор надає перевагу малій прозі, де стисло можна розповісти історію і водночас чітко окреслити образи героїв та створити цікаву сюжетну лінію. Іван Байдак став зіркою наймолодшого покоління українських письменників, котрі поступово виходять з інтернетівських нетрів на площі друкованих книг.


Наталія Матолінець “Академія Аматерасу”

Про книгу: Це історія про те, що найзапекліші битви — завжди з собою, найважливіші подорожі — у глибини власної душі, а любов і дружба варті того, щоб виходити за межі своїх можливостей, стіни законів та навіть за грань життя і смерті. Адже не треба бути могутнім богом, щоб бути людиною.Рендалл відверто не щастить: її життя летить шкереберть, а сама вона опиняється в химерній Академії Аматерасу, куди приходять душі гордих богів, перероджуючись у нескінченному русі Колеса Долі. Тут могутні сили дрімають до часу, коли озвуться на поклик Слів, а нові знайомі приховують таємниці, яких небезпечно торкатися. Та шляху назад для Рен немає, бо вона мусить відшукати відповідь на питання, яке дзвенить у голові: «Хто ти, Рендалл Савітрі?»
Для кого книга: Академія Аматерасу – це та історія від якої неможливо відірватися. Легка і магічна, вона огорне читача чарівною й доброю атмосферою. В ній замішано багато різних міфологій, божеств, пригод, екзистенційних питань і великої-великої любові до світу. Вподобають її підлітки, дорослі та всі, хто обожнює добрі історії.
Про авторку: Наталія Матолінець. – сучасна українська письменниця й журналістка. Народилася у Львові. Авторка збірок поезій «Краплини світла» (2005) та «Акварелі і аромати» (2013). Володарка ІІ премії конкурсу «Коронація Слова 2017» у номінації Романи за твір «Гессі». Має спецвідзнаку конкурсу “Крилатий лев” за новаторський пошук у жанрі міського фентезі за роман “Варта у Грі”, диплом конкурсу “Львівські перехрестя” за роман “Варта у Грі”. Лавреатка літературної премії ім. Богдана-Ігоря Антонича “”Привітання життя”” (2007). Обожнює каву і вінтаж, колекціонує листівки, закохана в Прагу та Відень.


Анастасія Нікуліна “Завірюха”

Про книгу: Заради звичайної людської дівчини він порушив тисячолітні закони та пішов наперекір самим богам. Яр – син давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою. Та кожних чотири роки вони кидають власні домівки, щоб втекти від неминучої ненависті людей. А все тому, що через жорстоке прокляття втратили найголовніше: любов.Хто стане на бік світла, аби протистояти пітьмі? Чи почують Великі молитви смертних? Часу обмаль. Темрява вже давно засіла в душах людей та могутніх богів…
Для кого книга: Сюжет змусить читача думати та уявляти, радіти та співпереживати, захоплюватися та зневажати. Ця книжка доведе, що тяжку долю можна перемогти, якщо є хоробрість, любов у душі й віра у найкраще. Золота письменниця України Дара Корній зазначила про цю книгу наступне «Роман-чар «Завірюха» не завіє і не заморозить, а подарує насолоду від цікавої оповіді.»
Про авторку: Анастасія Нікуліна — сучасна авторка зі Львова. Колекціонує легенди та вигадує власні. Обожнює фентезі, бургери, дозований хаос навколо та кольорове волосся. Має заразливий сміх. Закінчила факультет міжнародних відносин, працює копірайтеркою. У професійному письменництві з 2013-го року. Лауреатка численних літпремій. Авторка книжок «Сіль для моря, або Білий кит», «Зграя» та інших. Активна інстаблогерка @innspirit.